Nieuwsbrief 25-11-2022

Woord van de directie

Beste ouders, verzorgers,

Het is weer een spannende tijd! Elke dag kijken de kinderen naar het Jozefnieuws. Daarin is te zien hoe Piet chocoladeletters brengt bij de juffen en meesters. Waar wonen de juffen en meesters en wat doen ze eigenlijk thuis? Het is elke dag weer een verrassing. Maar waarom Piet toch elke keer de verkeerde letter meeneemt? We hopen dat Piet op 5 december kan uitleggen wat er toch aan de hand is.

Terwijl de sinterklaasactiviteiten druk bezig zijn, wordt er op de achtergrond ook al flink gewerkt aan de voorbereidingen van het kerstfeest. Hoewel de Jozefkerk begin dit jaar gesloten is, is het gelukkig toch gelukt om een alternatieve plek te vinden voor onze kerstviering. We gaan op woensdagmiddag 21 december met alle kinderen naar de Messiaskerk. Daar doen we zelf een gezellige viering, waarbij de kinderen onder andere kerstliedjes zingen en het kerstverhaal naspelen. Ouders zijn welkom om te komen kijken. Helaas is er te weinig plek om ook andere belangstellenden te laten kijken. Vanuit de kerk lopen we met alle kinderen met een lichtje terug naar school. We hopen dat alle ouders zich verspreiden langs de route en ook een lampje meenemen. Dan kunnen we een sfeervolle lichtjestocht naar school lopen. Op school staat vervolgens het kerstdiner klaar en voor de ouders is er buiten nog een verrassing. Op donderdag doen we nog een knutseldag waarbij de we de groepen door elkaar mixen en vrijdag zijn alle kinderen al lekker vrij voor de kerstvakantie.

Sinds de ouders de school niet meer in komen, sta ik bijna elke ochtend buiten bij het hek. Ik verbaas mij erover hoeveel ouders hun kinderen voor school uit de auto zetten en niet even de moeite nemen om een parkeerplek te zoeken. Dit levert regelmatig gevaarlijke situaties op. Verschillende ouders hebben hier andere ouders op aangesproken, maar krijgen dan vaak een boze reactie. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om alle kinderen veilig op school te laten aankomen. Ik vraag uw hulp hierbij. Kijk goed naar de richtlijnen verderop in deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Jos Dohle

Alvast noteren

Ma 28-11  Groep 8 naar Vakcollege Rijnmond

Ma 5-12  Sinterklaasviering, kinderen om 12.00 uur vrij

Wo 7-12  Dode hoek les groep 7

Do 8-12  Voorlichtingsavond VO groep 8

Di 13-12  Studiedag, alle kinderen vrij

Wo 21-12  Kerstviering en kerstdiner

Verkeer

Bijna dagelijks zien wij gevaarlijke situaties ontstaan in het verkeer rond de St. Jozefschool. Deze gevaarlijke situaties komen niet door de inrichting van de straat, maar door het gedrag van onze eigen ouders en kinderen. Elke ouder wil dat zijn kind veilig op school aankomt. Daar hebben we dan ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid om ons aan de regels en afspraken te houden. Hoe kunnen we het veiliger maken?

  • Komt u met de auto? Parkeer dan eerst de auto, voordat u uw kind uit laat stappen. Er is niet altijd plek direct naast de school, maar er is meer dan voldoende plek aan de van Groeneveltlaan of op de Kiss & Ride zone naast de fietsenstalling. Laat uw kind uitstappen aan de kant van de stoep, of help uw kind uit de auto. Kinderen kunnen nog niet goed inschatten wanneer ze hun deur open kunnen doen aan de straatkant.
  • Laat geen kinderen uitstappen als u met de auto nog op de weg staat. Er komen vaak kinderen aanfietsen en die passeren de auto, omdat u midden op de weg stil gaat staan. Als uw kind uitstapt, kan hij de fietsers niet goed zien aankomen. Het gebeurt regelmatig dat fietsers bijna tegen een openslaande deur aan fietsen.
  • Parkeer niet op het witte kruis bij de fietsenstalling. Dit is de plek waar de kinderen oversteken. Het is voor kinderen niet te zien of er verkeer aankomt, als ze tussen twee geparkeerde auto’s door moeten. Het witte kruis geeft net voldoende ruimte om dat wel te kunnen zien.
  • Vervoer uw eigen kinderen op een veilige manier. Steeds meer kinderen zitten zonder kinderstoeltje en/of autogordel in de auto. Ook al is het maar een klein stukje, een aanrijding kan direct grote gevolgen hebben. Zeker als een kind (los) voorin zit en de airbag afgaat. De meeste kinderen bij ons op school zijn nog te klein om voorin te zitten. Een simpele, kleine aanrijding waarbij de airbag afgaat, kan dan zeer grote gevolgen hebben, omdat die niet is afgesteld op de hoogte van de kinderen.
  • Rij niet tegen het verkeer in de Thorbeckestraat in en ga vooral niet draaien!

Ouderraad

De fotograaf heeft de foto’s afgeleverd. Uw kind ontvangt in de klas een bestelkaart van de juf/meester. Via de code op de kaart kunt u de foto’s digitaal bestellen. Als u de foto’s voor 11 december 2022 bestelt, dan zullen ze zo spoedig mogelijk verzonden worden.

Vol verwachting klopt ons hart. Zullen Sint en Piet op 5 december de Jozefschool kunnen vinden? De kinderen worden in de klas op de hoogte gehouden via het Jozefnieuws. Waarom liggen er toch telkens verkeerde chocoladeletters in de schoenen van de juf/meester??

Daarnaast is de OR ook al volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Hierover later meer informatie. We gaan een leuke en drukke periode tegemoet, maar de OR heeft er zin in!

Oudertelefoon

Voor kinderen met zorgen bestaat de kindertelefoon. Tijdens de lockdowns in coronatijd werd duidelijk dat er ook veel ouders zijn die met vragen of problemen thuis zitten en niet goed weten waar ze hulp kunnen zoeken. Voor al die mensen is toen de oudertelefoon opgericht.

Stichting De Oudertelefoon faciliteert een laagdrempelige hulpdienst via telefoon en chat.
Ouders en opvoeders kunnen direct, gratis en anoniem bij De Oudertelefoon terecht met al hun
vragen, zorgen en emoties rondom ouderschap en opvoeding. De Oudertelefoon werkt vanuit
de oplossingsgerichte methodiek (evenals de Kindertelefoon en Luisterlijn) en stuurt ouders aan
op eigen oplossingen, om zelfredzaamheid te bevorderen.

Meer informatie:   Algemeen Informatiedocument De Oudertelefoon