Nieuwsbrief 20-10-2022

Woord van de directie

Beste ouders, verzorgers,

De eerste periode van het schooljaar zit er al weer bijna op. Morgen start de herfstvakantie en kunnen de kinderen allemaal lekker een weekje bijkomen. Of misschien wel eindelijk in hun favoriete nieuwe boek duiken. De afgelopen weken hebben de kinderen tijdens de Kinderboekenweek zoveel nieuwe boeken leren kennen, dat er genoeg te kiezen valt. En voor kinderen is het lidmaatschap bij de bibliotheek helemaal gratis, dus kunnen ze onbeperkt boeken lenen.

Hierbij wil ik alle ouders die deze eerste periode geholpen hebben, heel erg bedanken. Er hebben bijvoorbeeld veel ouders voorgelezen in de klas, meegeholpen bij excursies of geholpen bij het fruit snijden. Dankzij uw hulp kunnen wij deze activiteiten voor de kinderen organiseren.

Op 5 oktober was het de dag van de leraar. De ouderraad heeft die dag namens alle ouders van de school de leerkrachten verwend met een heerlijke reep chocola, met een mooie boodschap erop. Dank daarvoor!

Wij willen graag het contact met ouders onderhouden. Daarom organiseren we dit jaar verschillende koffieochtenden. Op die ochtenden kunt u gelijk om 08.45 uur binnenkomen voor een kop koffie of thee in de aula. Er kan gezellig bijgepraat worden, maar er staat ook altijd een thema centraal waarover informatie gegeven kan worden. De eerste bijeenkomst is op maandag 7 november rond het thema zelfvertrouwen.

Maar eerst gaan we lekker genieten van de vakantie!

Met vriendelijke groet,

Jos Dohle

Alvast noteren

Za 22-10 t/m zo 30-10  herfstvakantie

Zo 30-10  start wintertijd

Ma 7-11 thematische koffieochtend “zelfvertrouwen”

Za 12-11  landelijke intocht Sinterklaas

Ma 14-11 t/m vrij 25-11  oudergesprekken groep 3

Koffieochtend voor ouders

Op maandag 7 november organiseren we samen met Eva Verberg een koffieochtend voor ouders. Gelijk om 08.45 is er de gelegenheid voor ouders om in de aula op een informale manier bij te praten én kennis op te doen. Er is geen vaste eindtijd. U kunt vertrekken wanneer het u uitkomt. Eva geeft deze ochtend informatie over de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij kinderen. Ze heeft veel materialen die ze gebruikt bij de begeleiding van kinderen. Deze materialen zullen allemaal te zien zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen over dit onderwerp of om ervaringen uit te wisselen. Heeft u geen vragen over dit thema? Kom dan gewoon gezellig binnen om met andere ouders bij te praten en wellicht komen dan vanzelf ook thema’s boven die u graag op een volgende ochtend zou willen zien.

Ouderbijdrage en overblijfrekening

Er komen wat vragen binnen over de ouderbijdrage en de overblijfrekening. Voor een deel van de ouders werd de ouderbijdrage door Stichting Leergeld betaald. Zij hadden daarvoor een factuur nodig. Dat gaat nu anders. Bent u bekend bij Stichting Leergeld? Dan kunt u van hen een brief krijgen en die op school inleveren bij de directie. Wij regelen het dan verder.

Voor de overblijf hebben de meeste ouders ervoor gekozen om vaste dagen op te geven. Veel mensen kiezen daarbij voor een betaling in drie termijnen. De eerste moest via iDeal betaald worden. Daarna heeft u aangevinkt dat de andere twee termijnen automatisch worden afgeschreven. De tweede termijn is inmiddels afgeschreven en de derde termijn wordt in deze week afgeschreven. Enkele ouders hebben dit door hun bank terug laten boeken omdat ze niet goed wisten waarom het werd afgeschreven. Dat kost €7,50 en is dus erg zonde. Is er een probleem met de afschrijving, neem dan eerst even contact met ons op. Wij kunnen het bedrag ook zelf terugstorten en dan kost het niets.

Ouderraad

Op 4 oktober is de schoolfotograaf geweest. Het was een gezellige, drukke dag, maar de fotograaf heeft zich weer volledig ingezet om van alle kinderen een mooie foto te maken. De foto’s kunnen dit jaar wederom digitaal besteld worden. Op het moment dat dit kan zal uw kind een strookje mee naar huis krijgen met hierop een code waarmee op de site van de fotograaf de te bestellen foto’s zichtbaar worden.

Op 5 oktober was het de dag van de leraar. Om de leraren te bedanken voor hun inzet heeft de ouderraad gezorgd voor een kleinigheidje. Wij hopen dat het heeft gesmaakt!

De komende tijd bereidt de ouderraad zich voor op de komst van Sint en Piet. Zo mogen wij de sint helpen met het uitzoeken van cadeautjes en mogen wij de inpakpiet helpen met inpakken. Ook zorgen wij op 5 december voor iets lekkers en iets te drinken voor de kinderen. Wat een feest, wij hebben er zin in!

MR

Op 27 september is de MR weer een eerste keer bij elkaar geweest. We hebben oa. gesproken over het onderwijs aan Oekraïense kinderen in Wassenaar, het NPO programma, het Corona draaiboek met 4 scenario’s, het eindverslag van het inspectieonderzoek in juni jl. en het aannamebeleid. We hopen dit schooljaar nog 3x bij elkaar te komen. Heeft u een vraag of een onderwerp wat u graag besproken wilt hebben? Stuurt u dan een mail naar mr@bsjozef.nl of spreek één van ons aan. U kunt ons vinden op de website onder ‘leden MR’.

 

Fit in Wassenaar

Buitengewoon Spelen op 25 oktober in Sporthal De Schulpwei.

In de herfstvakantie wordt weer een Buitengewoon Spelen dag georganiseerd.  Samen klimmen op een stormbaan, springen op een springkussen, kennis maken met de handbal sport en voetbalspelletjes doen. Ook hebben we om 11 uur een gave Poppenkast Theater voorstelling om even op adem te komen. Als aandenken ga je met een mooie glittertattoo weer naar huis. Kom je ook? Neem dan gezellig een vriend of vriendin mee!

In de sporthal moeten buitenschoenen uit, dus neem je gymschoenen mee of speel op je sokken. Eten en drinken graag zelf meenemen. Deze dag wordt georganiseerd door Fit in Wassenaar, samen met Norlandia Kinderopvang Norlandia, Bibliotheek Wassenaar, Olympia ’72, Jongerenwerk Wassenaar en Alles en nog meer.

Fietsles voor volwassenen

Er zijn in Wassenaar volwassenen die nooit hebben leren fietsen, maar dat wel graag willen leren. Fit in Wassenaar begeleidt deze mensen bij het leren fietsen. Wilt u graag leren fietsen en heeft u daar hulp bij nodig? Dan kunt u dit doorgeven aan de directie. Wij regelen dan dat u in contact gebracht wordt met iemand van Fit in Wassenaar.

Lijnbaltoernooi groep 6

Gisteren was het jaarlijkse lijnbaltoernooi voor groep 6. Teams van 4 jongens en meisjes streden tegen de andere Wassenaarse scholen. Wij hadden ook nog 4 wissels meegenomen, zodat maar liefst 12 kinderen lekker konden sporten. Het was een gezellige, sportieve middag waarin iedereen zich van zijn beste kant heeft laten zien. Hieronder nog enkele foto’s.