Wethouder geeft gastles op dag van de duurzaamheid

Petra Groep 1/2a, Groep 8

Wethouder Maat heeft gisteren een gastles gegeven in groep 8 en voorgelezen in groep 1/2 A. Aanleiding was de dag van de duurzaamheid en het project Sarah’s Wereld, wat met dit bezoek heel mooi werd afgerond.De wethouder bracht een tas vol attributen mee, waarmee hij zijn boeiende verhaal over duurzaam omgaan met onze aarde onderbouwde. Democratisch overleg in groepjes volgde, waarbij tips voor het gemeentebestuur werden bedacht die de leerlingen aan de wethouder mee wilden geven. Duidelijk was wel dat de groep tijdens het project al heel wat kennis opgedaan heeft over duurzaamheidsregels, de ecologische rugzak van producten en recyclen. Als afsluiting besloten de kinderen enthousiast hun drinken voortaan in een beker of bidon mee te nemen naar school in plaats van in de moeilijk te recyclen pakjes.

In groep 1/2 A heeft de wethouder voorgelezen uit het boek  ‘Mr Finney en het raadsel in de bomen‘! Dit boek is speciaal voor de dag van de duurzaamheid geschreven door prinses Laurentien van Oranje.

Midvliet TV heeft het hele bezoek gefilmd en we zijn erg benieuwd naar de uitzending! Zodra de beelden gemonteerd zijn, zullen wij die uiteraard weer delen op de website.