Wat een enerverende dag in groep 8 !

Petra Groep 8

De eerste dag van de Centrale eindtoets, de opening van onze expositie over de Tweede Wereldoorlog door de burgemeester in de bibliotheek en het baby-zusje van Julia op visite, maakten van 21 april een bijzondere dag!

Fris, een beetje gespannen, maar vol goede moed begonnen de leerlingen vanochtend aan de Centrale eindtoets . Ze hebben vier taken gemaakt, waaronder 2 taaltaken, 1 rekentaak en het onderdeel natuur  van wereldoriëntatie. De kop is er af!

Tussen de middag zijn wij met de hele klas naar de bibliotheek gefietst. Daar werd de expositie (in het kader van 4 en 5 mei) die de leerlingen in de klas tijdens de geschiedenislessen hebben gemaakt, geopend. Maandagmiddag hadden vier kinderen samen met de juf de expositie ingericht en vandaag mocht Sanne samen met burgemeester Hoekema het lint doorknippen. Het is een bijzondere expositie geworden met veel verrassende en verschillende kunstwerken en verwerkingen van alle facetten van de oorlog. Enkele kinderen hebben bij de opening ook nog een eigen gedicht voorgedragen. De expositie is te zien tot en met de meivakantie.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tot slot kwamen de ouders van Julia langs met haar pasgeboren zusje. De hele klas en meerdere leerkrachten hebben baby Amy mogen bewonderen.