Groepen
Nieuws
Agenda
Berichtenarchief
facebookYouTubeTwitterTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Verkeersweek en School op Seef

Op vrijdag 22 september 2017 heeft wethouder Doorn voor de derde keer het certificaat “School op Seef” uitgereikt. In 2010 kreeg de St. Jozefsschool voor de eerste keer het School op Seef label uitgereikt. School op Seef is een keurmerk voor scholen die veel aan verkeerseducatie doen en zorgen voor een verkeersveilige omgeving in samenwerking met ouders en de gemeente. Dit keurmerk moet elke drie jaar opnieuw worden aangevraagd. Voor de komende drie jaar hebben wij onze speerpunten al bepaald: Samen met de wethouder is vandaag gekeken naar enkele knelpunten zoals de oversteekplaats op de Starrenburglaan.

Op het laatste moment werden we vandaag nog gebeld door Radio West, of zij bij de uitreiking aanwezig mochten zijn. Dat hebben wij uiteraard toegestaan, dus binnenkort kunt u het fragment via onze website terugluisteren!

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich veilig, verantwoord en vaardig in het verkeer kunnen bewegen. Hiervoor is een compleet jaarplan opgesteld waarin vooral veel aandacht is voor praktische oefeningen in het verkeer. Dit jaar is wederom een hele verkeersweek georganiseerd. In deze feestweek hebben de kinderen een verkeersbordenspeurtocht gelopen, praktische fietslessen gedaan en zijn er extra verkeerslessen door een regionale verkeersleerkracht gekregen.

Ondanks dat sommige activiteiten verschoven moesten worden door het slechte weer, kunnen we wel terugkijken op een hele mooie, leerzame verkeersweek. Vooral de “pimp je fiets of schoenen” actie, was heel erg geslaagd. Wat hebben de kinderen veel werk besteed aan het versieren van de fietsen en schoenen. De wethouder heeft dan ook nu al aangegeven dat hij de volgende keer weer het keurmerk wil komen uitreiken, maar dan óók een dag eerder bij de optocht aanwezig wil zijn.

Alle hulpouders heel hartelijk bedankt!

 

Contact

basisschool-wassenaar-jozef

RK Basisschool St. Jozef
Thorbeckestraat 37
2241 KR Wassenaar
Tel. 070 - 511 39 34
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.