Verkeersweek 2020

Petra Nieuws

Afgelopen week was het de nationale Schoolbrengweek. Met een brief van de wethouder werd aan ouders en kinderen gevraagd eens te kijken of ze nog vaker met de fiets of lopend naar school kunnen gaan. Op school hebben we er een hele feestelijke verkeersweek van gemaakt, omdat we voor de 4e keer het School op Seef-label toegewezen hebben gekregen! We zijn een school waar verkeerseducatie en een verkeersveilige schoolomgeving hoog in het vaandel staan. In alle klassen zijn er deze week extra verkeerslessen gegeven en daarvoor zijn we veel naar buiten gegaan, omdat verkeer vooral praktisch geoefend moet worden.  De kleuterjuffen hebben bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen verkeerssituaties uitgezet om met de karren en de fietsjes te oefenen wat in de klas was verteld. Groep 1 t/m 4 heeft met hulp van ouders het oversteken in diverse situaties geoefend.  Groep 6 is met de verkeersleerkracht op de fiets allerlei knelpunten in de buurt langs gegaan en zij heeft in groep 8 een les met stemkastjes gegeven over hoe het veilig kan in het verkeer. Voor groep 7 kwam de vrachtwagen voor de Dode Hoekles voorrijden. Alle fietsen van groep 6, 7 en 8 zijn gecontroleerd door onze verkeersouders en voor alle klassen was er een verkeersbordenspeurtocht en de ‘Pimp je fiets’-wedstrijd. Het was niet makkelijk om hulpouders te vinden voor de verschillende activiteiten. Des te groter is de dank aan de ouders die, soms op meerdere dagen en momenten, klaarstonden voor de kinderen.

Groep 8 heeft de week ingeluid en afgesloten met een toneelstukje en zang en dans op een heuse verkeersrap. De verkeerscommissie heeft met flyeren en de OK-actie aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid rondom de school en de wethouder kwam ons persoonlijk feliciteren. Zij kon vertellen dat we met nog meer kinderen op de fiets of lopend naar school waren gekomen deze week. Ze overhandigde meester Jos het School op Seef-label en reikte de prijzen voor de Pimp je fiets’-wedstrijd uit aan de winnaars.

We kijken terug op een geslaagde week! En we roepen iedereen op om voor de verkeersveiligheid, de oefening in het verkeer, het milieu en onze gezondheid ook na deze week de tijd en de moeite te nemen om vaker met de fiets of de ‘benenwagen’ naar school te komen.