Uitreiking Fair trade leskist

Jos Dohle Groep 7

Fair trade is bij veel volwassenen al een bekend begrip. Maar het is heel belangrijk om ook de jeugd daar voorlichting over te geven en hen bewust te maken van eerlijke handel. Daarom hebben Wereldwinkel Wassenaar en Bibliotheek Voorschoten/Wassenaar de handen ineengeslagen. Voor basisscholen (groepen 6, 7 en 8) is een tas met materiaal voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt en een leskist voor het opzetten van een project over fair trade geïntroduceerd. In de tas zit een handleiding, een paar boeken en wat voorbeeldmaterialen. De leskist is vooral bedoeld om met een groep of de hele school een project over fair trade op te zetten. Er zitten diverse boeken, mooie dvd’s en een spel in.

De officiële presentatie vond op 19 mei plaats bij ons in groep 7. De leskist werd samengesteld en bezorgd door medewerkers  van de Wereldwinkel en  de Wassenaarse bibliotheek. Wethouder Leo Maat deed samen met Sharon de officiële overhandiging van beide pakketten door de leskist van een prachtig lint te ontdoen.

Vervolgens las Margriet Pauw van de Wereldwinkel een interessant verhaal uit het boek “Nu of ooit..” van Arend van Dam voor over de jongen Habib uit Ghana dat van lege blikjes autootjes en fietsen maakt en zo geld verdient om naar school te kunnen.

De komende weken zullen de leskist en lestas bij ons op school gebruikt worden.