Thuisonderwijs

Jos Dohle Geen categorie

Sinds maandag 4 januari zijn we weer gestart met thuisonderwijs. Dat vinden we natuurlijk allemaal heel vervelend, maar in dit bericht willen we u ook laten zien dat het soms ook heel leuk kan zijn.

In groep 1 tot en met 3 doen we het thuiswerken vooral op papier. Wekelijks houden de kinderen contact met de leerkrachten. Vanaf groep 4 wordt er vooral online gewerkt. De periode voor de kerstvakantie hebben we gebruikt om met de leerlingen het inloggen en online vergaderen te oefenen. Daarnaast hebben we van de vorige lockdown geleerd dat het heel belangrijk is om vast te houden aan een normale dagplanning. Daarom hanteren we nu vaste inlogmomenten om 09.00, 11.00 en 13.00. Wat is het fijn om te zien dat dagelijks alle kinderen op die momenten ook echt bij de les zijn!! Wij kunnen ze nu veel beter helpen. Tot slot hebben we alle leerlingen de mogelijkheid gegeven om hun Chromebook mee te nemen. Ook dat scheelt heel veel inlogproblemen.

Hierbij een groot compliment aan alle ouders die thuis hun kinderen weer heel goed ondersteunen en begeleiden!

Een van de voordelen van het thuisonderwijs is dat we opdrachten kunnen geven waar we normaal gesproken niet zo snel aan toe komen. Vandaag delen we enkele resultaten van de opdracht “tussen kunst en quarantaine” met u. Deze opdracht is uitgevoerd door de kinderen van groep 8 en de TT – Talent Teaching. We dagen ze uit hun talenten te gebruiken en dat is zeker gelukt! De opdracht voor de kinderen luidt: Maak van jezelf een kunstwerk! Kies een schilderij of ander kunstwerk en maak dit thuis zo goed mogelijk na.

Zie hieronder de resultaten!