Tablets!!

Jos Dohle Nieuws

Het is zover! Vanochtend zijn alle kinderen in groep 4 t/m 8 gestart met het werken met tablets. Uiteraard was het voor iedereen even leuk en spannend, maar er is ook zeker al serieus gewerkt.

In groep 6 was het vandaag wel heel druk. Wethouder Zweerts de Jong kwam speciaal voor deze gelegenheid een les bijwonen in de groep. Daarnaast waren enkele bestuursleden aanwezig. Juf Ruth gaf een spetterende les waarin alle onderdelen van de tablet snel duidelijk werden.

Eerst hebben de kinderen geleerd welke functies er allemaal zijn en waar ze voor dienen. Daarna mochten ze stemmen op een aantal stellingen en werden de antwoorden op het digibord bekeken. Vervolgens zijn de rekensommen uitgelegd en konden de kinderen daar even mee oefenen. Ook die resultaten konden op het digibord worden bekeken. Tot slot mochten de kinderen met de “plusknop” verder werken. Achter deze knop zitten oefeningen die zijn aangepast aan het niveau van de leerling. Zo krijgt iedereen andere sommen. Omdat het niveau pas na ongeveer 80 sommen volledig is ingesteld, kregen sommige leerlingen wel hele moeilijke sommen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.