Strandschoonmaak

Jos Dohle Groep 7

Wat is er fijner dan op een mooie, zonnige lentedag lekker naar het strand gaan om daar te leren over afval? Groep 7 heeft gisteren dan ook dankbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheid!

Jaarlijks organiseert de Gemeente Wassenaar een strandschoonmaak actie voor de kinderen van groep 7 of 8. Onze school is eens in de twee jaar aan de beurt. Dit jaar zijn wij, samen met drie andere scholen, uitgenodigd om het strand aan de Wassenaarse Slag te komen opruimen en daarbij te leren wat afval voor gevaarlijke situaties kan opleveren op het strand en in zee.

Helaas voor de organisatie lieten de andere drie scholen het afweten en stonden wij er alleen met onze groep 7. Wethouder Doorn trapte de actie af voor de camera van Midvliet TV. Gewapend met handschoenen en stevige gele vuilniszakken trokken onze leerlingen het strand op om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Vele schoenen, slippers, flessen, visnetten, stukken resthout en plastic werden verzameld in de gele zakken. Uiteraard werden er ook andere dingen gevonden, zoals zeesterren, (nog levende) zoetwatermosselen, kokkels en zelfs een ruggewervel van een zoogdier. Ook daarover kon begeleider Dave Burgemeister veel vertellen aan de kinderen.

Na afloop kregen alle kinderen en begeleiders nog iets lekkers te drinken en eten. De kinderen hebben genoten van het mooie weer en de leuke, leerzame actie.