Groepen
Nieuws
Agenda
Berichtenarchief
facebookYouTubeTwitterTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Start nieuwe schooljaar groep 7

De eerste vier weken van het nieuwe schooljaar zijn voor groep 7 ook alweer voorbij. Aan de hand van spelletjes hebben we elkaar goed leren kennen. Een nieuwe juf was toch ook wel even spannend.
In de tweede week zijn we begonnen met het schrijven van een recept. Niet zomaar een recept, maar een speciaal recept voor groep 7. Met zijn allen hebben we het recept geschreven voor een gezellig schooljaar. Om het recept te versieren hebben we allemaal onze eigen chefkok getekend.

Met rekenen zijn we de afgelopen drie weken veel bezig geweest met breuken. Bij de sommen moesten we denken aan stukjes pizza. Met handvaardigheid hebben we daarom stukjes pizza gekleid. De pizzastukjes moesten allemaal dezelfde afmetingen hebben. De week erna hebben we de stukjes geverfd. Ze komen te liggen in de vitrinekast op de gang. Daarnaast mochten we met les 11 van rekenen kubussen bouwen. Dit hebben we gedaan met het materiaal van Crazy Forts en met stroken karton. Het was een goede en leuke samenwerkingsopdracht.

In groep 7 wordt er veel aandacht besteed aan het automatiseren. Afgelopen week deden wij dit eens op een andere manier. In plaats van de sommen op een blaadje te schrijven, deden we dit joggend. Op het bord flitsten de tafelsommen voorbij. Terwijl de sommen op het bord voorbij flitsten moest de klas joggend de antwoorden zeggen. Tijdens het joggen en het opnoemen van de antwoorden kwamen er ook opdrachten voorbij, zoals bukken en rondjes draaien. We moesten dus goed opletten, maar het ging hartstikke goed!

Contact

basisschool-wassenaar-jozef

RK Basisschool St. Jozef
Thorbeckestraat 37
2241 KR Wassenaar
Tel. 070 - 511 39 34
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.