Sportdag

Jos Dohle Nieuws

Vandaag hebben we met alle kinderen gesport op de Olympische sportdag. De kinderen van groep 1 tot en met 8 waren verdeeld in landenteams en streden tegen elkaar.Bij de start was het nog even spannend of het wel door kon gaan, maar gelukkig was het droog. Met behulp van veel ouders hebben we vanaf 8.00 uur de eerste spellen uitgezet en langzaam verzamelden de kinderen zich bij de vlag van hun land. De kinderen van groep 8 namen de leiding over het team en vertrokken met alle deelnemers naar de eerste onderdelen. Bij elk spel waren vier niveaus uitgezet, zodat bijvoorbeeld de kleuters van het ene land tegen de kleuters van een ander land streden en ook de kinderen van groep 7 en 8 op hun eigen niveau tegen elkaar konden strijden. Na elk spelonderdeel zochten de kinderen van het land elkaar weer op en vertrokken ze samen naar het volgende onderdeel.

Na vier onderdelen was er een korte pauze met wat eten en drinken van de ouderraad. In die tijd hebben de leerkrachten en hulpouders snel vier nieuwe spellen uitgezet. Daarna kon de tweede helft beginnen. Inmiddels was het zachtjes gaan regenen, maar gelukkig zijn we niet van suiker en hebben we de hele ochtend af kunnen maken. We sloten ondanks de regen zelfs nog met een lekker ijsje af.

Dank aan alle hulpouders!

Hieronder is in een kort filmpje een sfeerimpressie van de ochtend te zien. Verder alvast enkele foto’s. De rest van de foto’s plaatsen we deze week op onze Picasa pagina.