SKOW wint Privacy op School award

Jos Dohle Geen categorie

Vandaag is door Privacy op School de jaarlijkse privacy award uitgereikt aan het bestuur waar de AVG wetgeving het best is ingevoerd. Dit jaar wint de Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar deze award! Eigenaar Tonny Plas kwam persoonlijk de award uitreiken aan Jos Dohle die binnen de stichting ook werkzaam is als “privacy-officer”.

Wat houdt deze award precies in?

Heel simpel gezegd, verdienen we de award omdat binnen onze scholen de privacy goed geregeld is. Van de 80 besturen voor primair onderwijs die begeleid en gecontroleerd worden door Privacy op School, heeft ons bestuur de privacy het best geregeld.

Sinds 2018 bestaat de wet AVG, oftewel de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet geeft aan op welke wijze bedrijven, stichtingen en verenigingen om moeten gaan met persoonsgegevens. Voor de scholen betekent dat concreet welke gegevens van leerlingen en ouders we mogen vragen en bewaren, hoe en waar we die op mogen slaan en verwerken, hoe we gegevens met andere scholen en instanties mogen delen enzovoort. Bijna alle gegevens die we in het onderwijs gebruiken, zijn persoonsgegevens. Van alle leerlingen hebben wij adresgegevens, resultaten, observaties, gemaakte opdrachten, handelingsplannen en ga zo maar door. Al deze gegevens kunnen herleid worden tot een leerling en mogen daardoor alleen voor de juiste doeleinden gebruikt worden.

Wij hebben vastgelegd hoe wij al deze gegevens verwerken en opslaan. Daarnaast controleren we periodiek of dat op de juiste wijze gebeurt en stellen we waar nodig onze werkwijze bij. De privacy-officer houdt hier toezicht op en vanuit Privacy op School controleert onze functionaris gegevensbescherming jaarlijks of wij ons aan de regels hebben gehouden.

Kortom, deze award laat zien dat uw gegevens bij ons in veilige handen zijn!