Schaatsen voor water

Jos Dohle Nieuws

Op maandag 16 november hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 geschaatst voor het goede doel. Stichting Plan Nederland organiseerde de actie “schaatsen voor water”.

Met deze actie wil Plan Nederland geld inzamelen voor schoon drinkwater op scholen in Malawi. De afgelopen weken hebben de kinderen sponsors verzameld. Mensen konden een vast bedrag sponsoren, maar leuker was natuurlijk het sponsoren per rondje! Dan moest je echt je best doen om zoveel mogelijk geld op te halen. De actie loopt van 16 november tot en met 27 november 2015.

De St. Jozefschool was de eerste school die deelnam op de ijsbaan in Leiden. Daarom werd bij ons het startschot gegeven door een beroemde (oud)schaatser: Jeroen Straathof! Precies om 12.00 uur stonden alle kinderen op het ijs en hebben we eerst een minuut stilte gehouden voor de aanslagen in Parijs. Direct daarna gaf Jeroen het startschot en konden we beginnen aan onze rondjes.

In totaal zijn er door onze leerlingen maar liefst 3321 rondjes geschaatst!! Dat is ruim 31 rondjes per deelnemer! Met al deze rondjes en natuurlijk dankzij alle sponsors, hebben we een totaalbedrag opgehaald van maar liefst €2719,52. Daar zijn we uiteraard erg trots op!

Helaas kon niet iedereen schaatsen door een blessure. Die kinderen zijn echter misschien nog wel van groter belang geweest, want die konden helpen bij het stempelen, waardoor iedereen weer snel verder kon schaatsen. We hebben genoten van een geweldige middag op het ijs. Alle vrijwilligers bedankt voor het rijden en helpen op de ijsbaan! Vanochtend stond er al een mooi artikel over ons schaatsavontuur in het Leidsch Dagblad (zie foto)