Right to Play – Jeroen Straathof

Jos Dohle Groep 7

Vandaag is Jeroen Straathof, voormalig langebaanschaatser, Olympiër en tevens ambassadeur voor Right to Play in groep 7 geweest voor een gastles over dit goede doel. 

Jeroen Straathof zal voor de meeste ouders geen onbekende naam zijn. In 1996 werd hij wereldkampioen schaatsen op de 1500m en nam hij deel aan de Olympische Winterspelen. Vier jaar later nam hij als “piloot” met een blinde baanwielrenner deel aan de Paralympische Spelen en daar wonnen ze samen een gouden medaille. Vervolgens werd hij opgenomen in de Nederlandse ploeg van baanwielrenners en nam hij ook nog eens deel aan de Zomerspelen. Hij is hiermee een van de weinige sporters die aan alle drie de vormen van Olympische Spelen heeft meegedaan.

Vandaag was hij te gast bij ons als ambassadeur van Right to Play. Deze stichting zet zich in om kinderen in probleemgebieden over de hele wereld te leren spelen en plezier te maken. Door te spelen vergeten deze kinderen de problemen waar ze thuis soms mee te maken hebben, leren ze nieuwe vaardigheden en andere mensen kennen en maken ze weer plezier.

Jeroen heeft in groep 7 uitgelegd wat de stichting precies doet en daarnaast hebben de kinderen veel vragen kunnen stellen over zijn eigen verleden als topsporter. De vraag van de dag was natuurlijk: “Mag ik straks een handtekening?”

De komende weken zullen de kinderen in groep 7 meer leren over het werk en de doelstellingen van Right to Play en verschillende spelvormen die ingezet worden in probleemgebieden zelf gaan uitproberen.