Opening verkeersweek

Jos Dohle Nieuws

We krijgen opnieuw het keurmerk “School op Seef”, omdat we als school veel aandacht besteden aan de verkeersveiligheid van de kinderen! Dit moet uiteraard gevierd worden en dat doen wij de hele week.

In 2011 is het Keurmerk “School op Seef” toegekend aan de Jozefschool. Dat keurmerk betekent dat wij als school veel doen om de verkeersveiligheid van de kinderen te verbeteren. Daarvoor doen wij bijvoorbeeld jaarlijks de fietsverkeerslessen met alle groepen, geven we voorlichting aan de ouders, overleggen we met de gemeente over de verkeerssituatie rond de school en in de wijken en promoten we dat de kinderen lopend of fietsend naar school komen.

Vanaf vandaag hebben we een verkeersweek op school, waarin al deze onderwerpen aan bod komen. Zo krijgen de kinderen de fietslessen, lopen ze een speurtocht en leren ze in de klas over veilig gedrag in het verkeer. Op vrijdag 26 september komt de wethouder om 11.00 uur het nieuwe keurmerk “School op Seef” uitreiken.

Vandaag heeft groep 8 de verkeersweek officieel geopend met een speciaal “Jozef-verkeerslied”. Hieronder kunt u de opening in het filmpje bekijken. U kunt ook alvast het eerste couplet oefenen, zodat u volgende week gezellig mee kunt zingen:

Verkeer is cool, cool, cool
Op de Jozefschool (skoel)
Ja, daar leer je samen hoe het moet
Verkeer is cool, cool, cool
Op de Jozefschool (skoel)
veilig fietsen of alleen te voet