Opening kinderboekenweek

Jos Dohle Nieuws

Morgen start de landelijke kinderboekenweek. Wij zijn echter gisteren alvast begonnen!

In de ochtend zijn we met alle leerlingen naar de aula gegaan. Daar aangekomen, lagen enkele leerlingen van groep 8 lekker te lezen op het podium. Toen iedereen zat, vertelde juf Petra dat het thema van de kinderboekenweek dit jaar “vriendschap” is. Vriendschap komt eigenlijk in alle boeken wel voor, maar toch zijn er veel bekende vriendjes. De kinderen mochten raden wie de bekende vriendjes uit de boeken waren. Bij elk goed geraden vriendje, stond een van de lezende leerlingen op met een blad met daarop een letter. Uiteindelijk ontstond zo de tekst “Kom er bij”.

Kom er bij is de titel van het nieuwe lied van Kinderen voor kinderen dat speciaal voor deze kinderboekenweek is geschreven. Alle kinderen van groep 8 verzamelden op het podium voor een dans op dit nummer. Zo hebben we dansend en zingend de kinderboekenweek geopend.

Na deze opening was het tijd om echt met de boeken aan de slag te gaan. Alle groepen zijn voorgelezen door een ouder of oud-leerkracht. Na het voorlezen mochten de leerlingen ook nog even lekker in de nieuwe boeken bladeren.