Op bezoek naar het zeeheldentheater

Cynthia van Maarschalkerweerd Nieuws

Op donderdag 21 juni zijn alle groepen (behalve groep 5 die in het Bewaarde land was) met de bus naar het theater geweest.

Daar aangekomen staat een toneelgezelschap op ons te wachten die ons een leuke voorstelling gaat geven.We lopen het theater in. Het is al een beetje donker. Wat ziet het er spannend uit. Durven we naar binnen?

“Natuurlijk”, zegt de mevrouw van het theater. “Kom verder en neem plaats”. Nadat iedereen zit gaat het beginnen. Het stuk heet “Protest met een staartje”.

Er ligt een bijenkoningin op sterven omdat de mens gif blijft spuiten. Eén dappere honingbij vindt het welletjes en wil er wat aan doen. Ze vraagt een aantal dieren die op de lijst van meest bedreigde diersoorten staan om samen naar het Vredespaleis te gaan om de mens aan te klagen.

Ze gaat op bezoek bij de Maki uit Madagaskar, de Javaanse neushoorn, de Siberische tijger en een ijsbeer, en vraagt of zij mee willen gaan.

Een leuke en leerzame muzikale voorstelling die uitlegt wat voor gevolgen het gedrag van de mens heeft voor de aarde.

En wat kunnen kinderen zelf doen om de natuur te redden!?

Dit alles werd uitgelicht door het toneelgezelschap van het zeehelden theater d.m.v. humor, dans en live muziek met een prachtig decor.