Koningsspelen 2015

Jos Dohle Nieuws

Vandaag is het de vrijdag voor Koningsdag en dat betekent: Koningsspelen! Dit jaar hebben we ervoor gekozen om kleine spelonderdelen te doen met de kinderen en met alle groepen een sponsorloop te houden.

De sponsorloop was een initiatief van Run for Rio. Deze stichting, waar onder andere meester John secretaris is, zet zich al 25 jaar in voor onderwijs in arme landen. Dit jaar gaat de opbrengst naar een nieuw project in Kenia, waardoor schoolmeubilair kan worden aangeschaft en er meer kinderen naar school kunnen.

Voor groep 1 t/m 6 waren verschillende spelonderdelen uitgezet op het sportveld bij de Huibregtse en in de school. Groep 8 heeft daarbij geassisteerd. Groep 7 heeft de hele dag geholpen bij de sponsorloop en waarschijnlijk hebben alle kinderen uit die groep minimaal 50 rondjes gelopen gedurende de dag! Met elke groep gingen ze wel enkele rondjes mee om aan te moedigen en te ondersteunen.

Het was een prachtige dag met een heerlijk zonnetje. Veel ouders, leerkrachten en zelfs honden hebben rondjes meegelopen en er is een fantastisch bedrag opgehaald. Alle kinderen gaan nu de bedragen innen, waarna het eindbedrag definitief bekend gemaakt zal worden.