Kinderboekenweek activiteiten van groep 5

Inez Groep 5, Nieuws

Groep 5 heeft vorige week samen met groep 8 de Kinderboekenweek geopend.


Groep 5 mocht het dansje en liedje van Kinderen voor Kinderen doen die bij de Kinderboekenweek van dit jaar hoort. Het Thema is “Reis mee.” Reizen naar verschillende landen met verschillende voertuigen zijn onderwerpen die je veel zult terugvinden in de kinderboeken.

Dit jaar mag groep 5 ook voor het eerst meedoen met de voorleeswedstrijd van de Jozefschool. In de groepen 5,6,7,8 worden eerst de voorrondes gehouden waarbij de leerlingen die mee willen doen, mogen voorlezen aan hun groep. Daaruit komt uiteindelijk 1 winnaar van iedere groep. De 4 winnaars gaan voor alle groepen donderdag 17 oktober voorlezen in de aula en een jury zal bepalen wie daarvan de beste voorlezer van de Jozefschool 2019 is.
Tijdens de teken-en handvaardigheidslessen hebben de leerlingen voertuigen getekend met wasco en mochten ze met elkaar voertuigen bouwen van de Knex. De kinderen zijn goed creatief bezig geweest en hopelijk hebben de leerkrachten de leerlingen voldoende kunnen enthousiasmeren om lekker te gaan lezen. Lezen is leuk en leerzaam !