Kinderboekenweek

Jos Dohle Nieuws

We zitten midden in de kinderboekenweek. Het thema is dit jaar “worden wat je wil”.

Vorige week trapten we af in de aula met een klein toneelstukje en een dans voor alle kinderen. Het thema werd snel duidelijk en de kinderen konden de dagen daarna alvast een kijkje nemen bij alle nieuwe boeken.

Deze week worden de groepen allemaal voorgelezen door oud-leerkrachten. Daarnaast hebben we mensen van verschillende beroepen uitgenodigd om te komen vertellen over hun beroep. Zo was eerst de brandweer in groep 1/2. Wat was dat gaaf! De kinderen mochten in de brandweerauto kijken en blussen! In groep 3/4 is de politie geweest. Ook dat is een beroep waar veel kinderen graag meer over willen weten.

In groep 5/6 is juf Roxanne komen vertellen over haar carrière als topsporter. Zij is jarenlang profschaatsster geweest bij de ploeg van Lotto-Jumbo en was zelfs 6x wereldkampioene bij de junioren!

In groep 7/8 is schrijver en acteur Kevin Hassing geweest. Kevin heeft onder andere gespeeld in GTST, doet heel veel stemanimaties en heeft inmiddels twee kinderboeken geschreven. Maar nog veel leuker: Kevin heeft zelf ook op de St. Jozefschool gezeten! In de klassen heeft Kevin onder andere voorgelezen uit zijn eigen boeken.

Vandaag sloten we de kinderboekenweek af met de voorleeswedstrijd en een gave dans van groep 4. Alle kinderen van groep 5 t/m 8 hebben in de klas mee kunnen doen aan de voorrondes voor deze voorleesfinale. Uit elke klas is een klassenwinnaar gekozen en die streden tegen elkaar in de grote finale. Winnaar Stef mag nu door naar de volgende ronde in de bibliotheek.