KanjerKetting

Jos Dohle Nieuws

In januari zullen wij ons met alle leerlingen inzetten om geld op te halen voor de KanjerKetting. Wat is dat?

De kanjerketting is een initiatief van de VOKK, de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker.

De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen heel direct te steunen heeft de VOKK de KanjerKetting ontwikkeld. De KanjerKetting is een beloningssysteem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Bijvoorbeeld een chemokuur, een spoedopname, een scan, een lumbaalpunctie haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie enz.

Doordat de kralen steeds worden toegevoegd aan de ketting , rijgt het kind met de KanjerKetting zijn eigen behandelingsverhaal aaneen. De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Maar behalve dat, is het voor veel kinderen ook een manier om hun verhaal te kunnen vertellen.

Kortom, een prachtig initiatief dat wij als school graag ondersteunen. De VOKK heeft hiervoor speciale armbandjes ontworpen die verkocht worden voor €2,- per stuk. In de komende maand kunnen de armbandjes op school gekocht worden. Voor elke KanjerKetting is jaarlijks ongeveer €80,- nodig. We hopen zoveel mogelijk kinderen aan een ketting te kunnen helpen.

Helpt u mee?