Kamp groep 8

Jos Dohle Groep 8

Groep 8 is van maandag 22 mei tot en met woensdag 24 mei op kamp geweest naar Ermelo.

De dag begon met het inladen van de vrachtwagen. Alle fietsen en tassen van de kinderen en leerkrachten worden al vele jaren geheel belangeloos door Lagerberg Verhuisgroep naar het kamphuis gebracht en weer opgehaald. Een half uurtje later kwam ook de bus en konden de kinderen instappen. Er werd nog even geknuffeld en afscheid genomen van de ouders. Sommige ouders zouden het liefst zelf ook nog een keertje mee zijn gegaan.

Het kamp begon pas echt in het klimbos in Ermelo. Daar mochten de kinderen twee klimparcoursen door de bomen doen. Na afloop zijn we naar het kamphuis gefietst waar ze snel een bed hebben uitgekozen en hun spullen uit konden pakken.

De rest van de dag werd ingevuld met spelletjes op het veld en in het bos. Op dag twee zijn we met de kinderen naar Harderwijk gefietst, waar ze vrij mochten shoppen in het centrum. Toen we weer terugkwamen in het kamphuis arriveerden de collega’s van school. Sinds een aantal jaar komen namelijk ook de juffen en meesters die niet mee gaan op kamp even een avond langs. Met z’n allen hebben we lekker gebarbecued en daarna hebben de kinderen de leerkrachten getrakteerd op een spetterende bonte avond.

De derde dag zijn ’s ochtends eerst alle spullen weer in de vrachtwagen van legerberg geladen. Daarna zijn de kinderen in kleine groepjes met routebeschrijving en kompas op weg gegaan. Ze moesten daarmee zelf de route naar het zwembad zien te vinden. Na een wandeling van ruim 4 km, kwam iedereen aan bij de lunchplek vlakbij het zwembad. Van daaruit zijn we naar het zwembad gelopen en hebben we nog heerlijk gezwommen.

Na drie dagen met super mooi weer, kwamen we allemaal moe maar heel tevreden weer op school!

Lagerberg Verhuisgroep, heel hartelijk bedankt voor de hulp waar we elk jaar weer op kunnen rekenen!! Zelfs als jullie het eigenlijk te druk hebben en geen wagens beschikbaar hebben, regelen jullie dat wij alle spullen mee kunnen nemen!