Excursie groep 8 Madurodam en Binnenhof

Inez Groep 8

Op donderdag 15 oktober is groep 8 op excursie geweest naar Madurodam en het Binnenhof. We vertrokken ’s ochtends vroeg, op de fiets naar Den Haag. We namen de toeristische route door de duinen. Dus dat was heuveltje op, heuveltje af.

We brachten eerst een bezoekje aan Madurodam. Daar werden we ontvangen door een mevrouw van Prodemos (de organisatie die ons ook een rondleiding ging geven in het Binnenhof). Zij ging met ons een spel doen waarbij we onze eigen ‘democracity’ moesten bouwen.

We werden in groepjes van 5 ingedeeld. We moesten zelf een naam bedenken voor ons groepje. Dat werd dan onze partijnaam. Ook moesten we een slogan verzinnen waar onze partij voor stond. Het ene groepje pleitte voor een beter milieu, een ander groepje weer voor meer geld in het onderwijs enz.

Vervolgens mochten we een aantal ‘gebouwen’ uitzoeken en die proberen te plaatsen in onze eigen nieuwe, democratisch ontworpen stad. We moesten met goede argumenten komen en de andere klasgenoten overtuigen waarom ons gebouw geplaatst moest worden in ‘democracity’.

Tot slot mochten we nog een spel doen in Madurodam. Hierbij kregen we via de tablet allerlei opdrachten.

Na ongeveer 1,5 uur stapten we weer op de fiets en gingen we door naar het Binnenhof. Eenmaal aangekomen daar, mochten we eerst even onze lunch opeten en even uitrusten van het eerste deel van de excursie.

Daarna kregen we een rondleiding in het Binnenhof. We moesten langs een strenge controle.

Maar gelukkig kwam iedereen er doorheen… In de tweede kamer hadden we het geluk nog net een klein stukje van een debat te zien. Minister Kamp van economische zaken was aan het woord.

Het was een leerzame en gezellige dag.