Excursie Anne Frank museum in Amsterdam

Inez Groep 8

Groep 8 is vrijdag 12 juni op excursie naar het Anne Frank museum in Amsterdam geweest!

’s Ochtends hebben de leerlingen eerst nog in de klas geleerd waar ze de treintijden kunnen vinden op internet. Daarna pakte iedereen zijn fiets en vertrokken we richting Leiden Centraal station. Op het station moest iedereen een kaartje kopen en zelf inchecken.

Na ongeveer een half uurtje kwamen we aan op Amsterdam Centraal station. Via de Beurs van Berlage en de Dam zijn we naar het Anne Frank museum gelopen. De leerlingen keken hun ogen uit naar al het vermaak op straat in Amsterdam.

Voordat we het Anne Frank huis ingingen, hebben we ons lunchpakket aan de gracht bij het homomonument opgegeten. We zagen toen al de wachtrij voor het Anne Frank huis staan. Gelukkig hoefden wij daar niet in te staan, want de school had online al kaartjes geboekt.

Toen we onze lunch op hadden, zijn we via de Westerkerk, de kerktoren die Anne Frank soms vanuit het huis kon zien en horen, naar het museum gelopen.

Binnen kregen we eerst een les over de Tweede Wereldoorlog en Anne Frank. Daarna zijn we in drie groepen door het museum gaan lopen. De leerlingen bekeken de teksten en voorwerpen aandachtig. Het klapstuk was wel de boekenkast waarachter het Achterhuis was.

Een indrukwekkende dag voor de leerlingen van groep 8, vrijdag 12 juni 2015! (Tevens de geboortedag van Anne Frank)

Deze slideshow vereist JavaScript.