Dode hoek les groep 7

Kirsten Siera Groep 7

Vorige week maandag kreeg groep 7 bezoek in de klas. Meneer Arjan kwam ons vertellen wat de dode hoek precies inhoudt. We kregen een filmpje te zien waarin veel werd uitgelegd. Het filmpje werd regelmatig stilgezet, zodat we met zijn allen konden praten over bepaalde situaties in het verkeer.  Als afsluiting van de les was er een quiz. De vragen van de quiz werden uitgebreid nabesproken.

Na de les, in de klas, mocht de helft van de groep mee naar buiten. De andere helft bleef in de klas en ging aan de slag met een werkblad. Meneer Arjan had zijn vrachtwagen meegenomen. Die stond geparkeerd naast de school. Allemaal mochten we een kijkje nemen in de vrachtwagen en zelf ervaren waar de dode hoek zit. Meneer Arjan liet alle gevaarlijke en veilige punten zien. Nadat de eerste groep buiten klaar was, mocht de andere helft van de groep met meneer Arjan mee naar de vrachtwagen.

Het was een leerzame middag waar we veel hebben gesproken over veilige en gevaarlijke situaties als fietser bij een vrachtwagen.