De eerste weken van groep 7

Kirsten Siera Groep 7, Nieuws

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbij gevlogen voor groep 7.

We hebben al veel gedaan. Elke dag doen we groepsspellen voor de groepsvorming van de groep. We leren elkaar steeds een beetje beter kennen, maar we leren ook hoe we op een respectvolle manier met elkaar omgaan.

Met natuur hebben we geleerd over de 7 kenmerken van het leven, levende organismen en de vijf plantenrijken. We leren niet alleen in de klas, maar ook buiten de klas. Voor de natuurles over de vijf plantenrijken zijn we de wijk in geweest om op zoek te gaan naar plantjes. Zo hebben we ook een spellingsdictee op het plein gemaakt.

In de derde week van het nieuwe schooljaar zijn we op schoolreis geweest naar het Archeon. We hebben daar leren schrijven en rekenen op een Romeinse school, leren zwaardvechten als een echte ridder en we hebben zelfs naar een gladiatorengevecht gekeken.

Om de klas vrolijk aan te kleden, hebben we Classdojo monsters gemaakt van aluminiumfolie. Al met al hebben we al een hoop gedaan. Deze week start de Kinderboekenweek en hiervoor zijn we al begonnen met het maken van onze mini docu over beroepen.