Brand!!!

Jos Dohle Nieuws

Vanochtend hebben we samen met de brandweer en de politie een grote ontruimingsoefening gehouden. Daarmee is ons project “112” nu officieel geopend. Wat was het spannend!

Het begon om 10.30 uur toen er ineens heel veel rook in de gang kwam. Bij het lokaal van groep 1/2 C had iemand van de brandweer een grote rookmachine neergezet. Twee kinderen uit groep 7 waren aan het werk in het lokaal en konden er door de rook niet meer uit. Andere kinderenĀ konden niet meer door de gang naar hun eigen klas terugĀ en hebben de kortste weg naar buiten genomen.

Op dat moment is ook de brandweer en de politie opgeroepen. Zij kwamen met twee brandweerauto’s en een politiebus. De brandweer heeft met speciale maskers de twee kinderen uit het lokaal kunnen redden.

De oefening is met de BHV-ers, brandweer en politie helemaal nagesproken. De brandweer was erg positief over de snelheid waarmee alle kinderen in veiligheid waren. Ook met alle kinderen is in de klassen een nagesprek gehouden om duidelijk te maken dat het om een oefening ging.

Na de oefening mochten alle kinderen in de auto’s van de brandweer en politie kijken. Dat was ook erg gaaf!

Brandweer en politie Wassenaar: Heel erg bedankt voor jullie hulp en het snelle en goede optreden!

De komende weken gaan de kinderen nog veel meer leren over hulpverlening. Tijdens ons open huis op woensdag 11 maart bent u allen welkom om het werk van de kinderen over dit thema te komen bekijken in de school.