Boerderij bezoek groep 1/2B

Kirsten Siera Groep 1/2b

Vorige week vrijdagmiddag is groep 1/2 B op bezoek geweest bij de boerderij. 
Omdat de boerderij te ver was om te lopen hebben lieve ouders en een opa ons gebracht.
We werden warm ontvangen door de boerin van de boerderij. In de tuin werd ons verteld wat we deze middag allemaal gingen zien.

We begonnen bij de stallen waar de kalfjes staan. De boerin vertelde ons hoe de kalfjes melk krijgen. En dat een meisjeskalf een kuis wordt genoemd en een mannetjeskalf een bul.
Natuurlijk mochten we de kalfjes ook nog even aaien.

Na het zien van de kalfjes gingen we naar de stal waar nog een aantal koeien stonden. Alle andere koeien stonden buiten in de wei. Wat waren de koeien groot! Helemaal in vergelijking met de kalfjes. Tussen de koeien stond ook een stier. We konden goed zien dat het een stier was, want de kop van de stier was veel groter dan die van de koeien.

Na het bezoekje aan de koeien en de stier gingen we naar buiten, want daar stonden de twee shetlanders van de boerderij. Deze twee paardjes vonden wij erg lief!

Via de stallen van de koeien gingen we weer terug naar binnen, want we mochten ook een kijkje nemen bij de melkmachines. De melk van de koeien van deze boerderij wordt gebruikt voor het maken van kaas en ijs!
Natuurlijk mochten we ook nog bij de lammetjes kijken. Sommige lammetjes wilden graag geaaid worden.

Tot slot gingen we nog naar de schuur waar alle machines van de boer staan. Er stond een grote groene tractor in de schuur! De boerin heeft de tractor uit de schuur gereden en we mochten er allemaal eventjes in zitten. Dit vonden wij onwijs leuk!
Om de gezellige middag af te sluiten kregen we allemaal van de boerin wat te drinken en een spekje en mochten we nog even spelen in de tuin.

Het was een erg geslaagde en leerzame middag op de boerderij!