Bezoek Veenweide groep 7

Kirsten Siera Groep 7, Nieuws

De maandag voor de vakantie heeft groep 7 een bezoek gebracht aan het Veenweide gebied in het Achterbos in Leidschendam.

We vertrokken met zijn allen en drie moeders op de fiets richting het Veenweide gebied. De weersvoorspelling waren niet al te best, maar gelukkig hebben wij het redelijk droog gehouden. De regenachtige dagen hebben er ook voor gezorgd dat de kinderen ‘lekker’ in de modder konden spelen.

De klas werd verdeeld in twee groepen. Halverwege de route kwamen we elkaar weer tegen en werden de activiteiten omgewisseld.

Tijdens de wandeling door het bos kwamen we verschillende dingen tegen. Zo hebben we de onderkant van een omgevallen boom gezien. In de wortels van de omgevallen boom mochten we klimmen en daar vanaf springen. Door de sprong voelden de anderen hoe erg de grond trilt in het Veenweide gebied. Er was een quiz over verschillende soorten vogels die in dat gebied leven. We mochten met een verrekijker op zoek naar dieren in de verte, over bruggetjes van boomstammen lopen en met een grondboor in de grond boren om de verschillende soorten bodemlagen te ontdekken.

Het was een vieze, leerzame en ontdekkende ochtend!