Bericht van groep 7

Kirsten Siera Groep 7

Het is al een tijdje stil geweest op de groepspagina van groep 7, maar we hebben zeker niet stil gezeten!

De woensdag voor de herfstvakantie zijn we samen met groep 8 naar het Generation Discover Festival op het Malieveld geweest. Het festival werd georganiseerd door Shell om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en technologie. We konden allemaal activiteiten doen. Zo hebben we haargel gemaakt en een lavalamp. Maar ook konden we leren een drone te besturen, een cyberaanval tegen te houden en we konden zelfs in een reuzenrad!

Ook hebben we voor de herfstvakantie geholpen bij de spelletjesmiddag van de kleuters. Het was een gezellige en leerzame middag waarbij we de kleuters goed hebben geholpen!

In de maand november waren de bezoekochtenden in de groep. We hebben bezoek gehad  van onze pappa’s en mamma’s. Zij hebben gekeken hoe het bij ons in de klas gaat en hebben met de kinderen kunnen werken.

Deze maand hebben we ook de chromebooks gekregen. We werken hier nu elke dag fijn mee!

Twee weken geleden hebben we geholpen bij de fietslessen van de jongere groepen. We moesten de kinderen helpen met het opruimen van hun fiets en het afspelden van hun naamkaartjes. Daarna moesten we de kinderen netjes terugbrengen naar hun klas. De week erna hebben we zelf fietsles gehad. Er waren vijf onderdelen waar we tien minuten verschillende vaardigheden moesten oefenen. Zo moesten we slalommen, elkaar een high five geven en een estafette stokje overgeven tijdens het fietsen. Het was een leerzame les!

De afgelopen week hebben we hard gewerkt aan onze sintknutsel. Deze kunnen jullie bewonderen op het prikbord in de gang. Er hangen mooie 3D stoomboten van Sint.