Acties en gastlessen

Jos Dohle Nieuws

In de hele school zijn vandaag verschillende acties opgezet door de leerlingen en gastlessen gegeven door ouders. 

In groep 7 en 8 hebben de leerlingen geleerd hoe ze een goede brief kunnen sturen aan iemand uit de Tweede Kamer. Voor sommige leerlingen was het schrijven aan een onbekende nog best lastig, dus tips van de leerkrachten over de stijl waren zeker wenselijk. Verschillende leerlingen wilden hun brief ook graag versturen. Dat mocht. We zijn benieuwd of er nog leerlingen zijn die een reactie ontvangen!

In verschillende groepen zijn gastlessen gegeven. Over groep  5 en 6 kunt u al een apart stukje vinden. In veel andere groepen zijn ook ouders geweest om te helpen. Dat gebeurde op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door te lezen met een groepje kinderen, voor te lezen, knutselactiviteiten te doen of een ander soort les te geven. Een van de ouders had haar les thuis al helemaal voorbereid met een filmpje, dat via het digibord bekeken kon worden en een van de ouders heeft haar les over communicatie bij honden zelfs in meerdere groepen gegeven omdat het zo aansloeg. Ook zijn er ouders geweest die vandaag de leerkrachten op een andere manier een hart onder de riem staken met bijvoorbeeld iets lekkers of gewoon de opmerking dat ze blij zijn dat hun kind vandaag wél naar school mocht.

Helaas hebben we niet overal foto’s van kunnen maken, maar u hoort ongetwijfeld de reacties thuis wel van uw kinderen.

Onze leraren staakten vandaag niet door thuis te blijven. We voeren wel actie, want het is echt nodig. Het aantal beschikbare leerkrachten neemt al een aantal jaar af en in de laatste weken hebben veel ouders gemerkt dat hun kind soms wel van 4 of 5 leerkrachten les heeft gekregen in een week tijd. Alle mogelijke middelen zijn ingezet om geen groepen naar huis te hoeven sturen. Helaas gaat dat direct ten koste van de kwaliteit. Leerlingen hebben deze weken geen of minder RT gehad, gesprekken over zorgleerlingen zijn noodgedwongen uitgesteld en leerkrachten die tijdelijk een groep vervangen weten niet direct welke leerlingen in de klas net even wat meer aandacht nodig hebben.

Helaas zien we dat het steeds lastiger wordt om vervanging te vinden. Gelukkig zijn de leerkrachten nauwelijks ziek, maar met name ook voor een cursus of calamiteit hebben we regelmatig extra mensen nodig. Zorgt u er samen met ons voor dat die mensen er ook de komende jaren nog zijn? Laat dan uw mening horen en steun de acties van het onderwijs.