1 april!

Jos Dohle Nieuws

Afgelopen woensdag is er een brief uit gegaan naar alle ouders met de vraag of de kinderen allemaal een eigen wc-rol mee kunnen nemen. Er werden namelijk steeds wc-rollen in het toilet gegooid, waardoor de wc’s verstopt raakten. Omdat we de “daders” niet konden vinden, moest iedereen dan maar een eigen wc-rol meenemen tot het probleem opgelost was. Zet er vooral je naam op, anders raakt hij misschien kwijt!

Nog nooit heeft een e-mail van ons zoveel stof doen opwaaien! We hebben verschillende boze reacties gekregen, zelfs de MR heeft het er druk mee gehad. Verder kregen we meerdere goedbedoelde tips om het probleem op een andere manier op te kunnen lossen en ook waren er direct al enkele ouders die doorhadden dat dit toch echt wel een 1 april grap moest zijn.

Ook in groep 7 en 8 was eigenlijk de eerste reactie dat het een grap was, maar na een paar bekende voorbeelden, snapte iedereen dat het toch wel een probleem was. Vanochtend zat dan ook meer dan de helft van alle kinderen met een eigen wc-rol op tafel. Toen ook nog eens de wc-rollen op het toilet echt weg bleken te zijn, was die eigen rol ineens wel heel handig!

Gelukkig is het maar een 1 april grap en kunt u weer rustig ademhalen en de kinderen weer rustig naar het toilet. We hebben prachtige oplossingen gezien, zoals luiers, mummies en zelf een krantje voor de zuinige mensen. Ook hebben we een geweldige tegenactie gehad, want meester Jos kon vanochtend zijn kantoor niet in, omdat een van de ouders het gisteravond even professioneel beplakt had met wc-papier. Tot volgend jaar!