Nieuwsbrief 21-4-2022

Woord van de directie

De meivakantie staat alweer voor de deur. Morgen gaan we eerst nog op schoolreis naar Drievliet en het Bewaarde Land. Met het voorspelde weer, moet dat wel een geslaagde dag worden. Groep 1 is vrij deze dag en groep 8 gaat na twee pittige CITO dagen lekker aan de slag met de musical. Zij hebben de hele school voor zich alleen, dus er kan druk geoefend, gezongen, geschilderd en geknutseld worden.

Na de meivakantie kunnen we eindelijk in de nieuwe gymzaal. Al lange tijd rijden we wekelijks langs de nieuwe zaal en vragen de kinderen wanneer we daar kunnen gaan gymmen. Op 11 mei wordt de zaal officieel in gebruik genomen en kunnen we eindelijk genieten van de modernste gymzaal van de regio. Daarnaast is de zaal ook nog eens flink groter dan onze oude zaal én kunnen we er weer lopend naartoe. De kinderen hoeven dus niet meer op de fiets te komen en de bus is gelukkig ook niet meer nodig. Dat gaat een hoop tijd en gedoe schelen!

Omdat we niet de enige school zijn die gebruik gaat maken van de nieuwe gymzaal, moeten we helaas wel een aantal dingen verschuiven in het gymrooster. Hieronder ziet u wat er verandert.

Ik wens u hierbij namens het hele team alvast een hele fijne meivakantie. Geniet van het mooie weer en dan zien we iedereen over twee weken op maandag 9 mei weer terug op school.

Met vriendelijke groet,

Jos Dohle

Nieuw rooster gym

Na de meivakantie gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 in de nieuwe gymzaal aan de van Groenveltlaan/Burmanlaan gymmen. Omdat ook de Nutsschool gebruik maakt van die gymzaal, hebben we wat moeten schuiven in de roosters en dagen. Hieronder vindt u het nieuwe rooster:

Maandag
13.30 – 14.15 Groep 3
14.15 – 15.00 Groep 5

Dinsdag (speelzaal Jozefschool)
09.30 – 10.15 Groep 1/2 A
10.15 – 11.00 Groep 1/2 B
11.00 – 11.45 Groep 1/2 C

Woensdag
09.45 – 10.30 Groep 6
10.30 – 11.15 Groep 7
11.15 – 12.00 Groep 8

Vrijdag
09.30 – 10.15 Groep 6
10.15 – 11.00 Groep 7
11.00 – 11.45 Groep 8
12.45 – 13.30 Groep 5
13.30 – 14.15 Groep 3
14.15 – 15.00 Groep 4

Een nieuwe gymzaal, een nieuwe start

Na de meivakantie zal de nieuwe gymzaal feestelijk geopend worden. Er is over alles nagedacht, alleen nog niet over de naam. Die gelegenheid laten de gemeente graag aan de schoolkinderen over. Het idee is om door middel van de prijsvraag de kinderen een leuke naam te laten verzinnen voor de nieuwe gymzaal. De naam voor de nieuwe gymzaal dient wel aan een paar eisen te voldoen:

  • De naam past bij de functie die de gymzaal heeft.
  • De naam past bij de ambitie van de gymzaal; het laten sporten van kinderen.

Tijdens de opening van de nieuwe gymzaal op 11 mei, zal die winnende naam bekend gemaakt worden. Aangezien de meivakantie voor de deur staat – en de opening direct na de vakantie plaatsvindt – kunnen de leerlingen hun suggesties van namen voor de nieuwe gymzaal zelf inzenden (óók tijdens de meivakantie) door een e-mail te sturen naar cstam@wassenaar.nl. De deadline voor het insturen is 3 mei 12.00 uur.

Bovenschoolse ouderavonden

Vorige week heeft u via Parro bericht ontvangen over twee bovenschoolse ouderavonden die in Wassenaar georganiseerd worden. Deze avonden zijn live te bezoeken in de Warenar of thuis via een link online te volgen. Deelname is gratis en wij denken dat de onderwerpen zeer interessant zijn voor de ouders van kinderen op de basisschool. Hierbij delen we de informatie graag nog een keer: Nieuwsbrief Bovenschoolse ouderavonden

Ouderraad

Het is inmiddels april en we hebben net hele zonnige Paasdagen achter de rug. In de afgelopen tijd heeft de ouderraad weer wat dingen mogen regelen voor de kinderen van de Jozefschool.
In de vorige nieuwsbrief hebben we al verteld dat alle kinderen een kleinigheidje zouden ontvangen in het thema van het project. Wij hopen dat alle kinderen er blij mee waren.
Ook hebben we gezorgd voor lekkere snoepjes (vissen e.d.) die in de klas zijn uitgedeeld tijdens de projectweken en hebben we met een flink aantal ouders koffie of thee gedronken tijdens het open huis.
Tijdens het paasontbijt waren we aanwezig met extra stickers, broodjes en chocola om de vergeten doosjes te vullen en doosjes te maken wanneer een klasgenootje ziek was en geen doosje had afgegeven. Ook hebben alle kinderen limonade gekregen en was er als verrassing een leuke chocolade paashaas voor alle kinderen.
Vrijdag 22 april gaan de groepen 2, 3, 4, 6 en 7 op schoolreis. Volgens de nieuwe afspraken is dit geregeld door het schoolteam. Wel heeft de ouderraad bij deze afspraken aangegeven te kunnen ondersteunen als dat nodig zou zijn.
Wij hebben dan ook voor de koekjes en chippies mogen zorgen en een aantal leden zullen meegaan als begeleiding.

Op zomerkamp met YMCA Meijendel!

Op verzoek van de YMCA nemen wij onderstaand bericht op in onze nieuwsbrief. Hoewel er kosten aan verbonden zijn, zijn wij toch van mening dat dit interessant kan zijn voor ouders en kinderen van onze school. Let ook op de mogelijkheid om deel te nemen als de kosten een probleem zijn!

———

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en wil jij een onvergetelijk zomerkamp met YMCA Meijendel meemaken? Ga dan komende zomer van 17 t/m 23 juli met ons mee naar ‘Het Boshuis’ in Driebergen. Een prachtige locatie midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Gedurende de week staan er allerlei uitdagende, creatieve, leuke, sportieve en gekke activiteiten gepland. Op ons eigen terrein kan je je springkunsten laten zien op de grote airtrampoline, of chill jij liever met je vriendjes en vriendinnetjes in de mega-schommel? Houd je toch meer van spelletjes? Doe dan mee met een wedstrijdje tafelvoetbal, badminton of volleybal!

Buiten het terrein is ook veel te doen. Zo gaan we zwemmen in een tof zwembad met een overdekte glijbaan en een buitenbad. Verder maken we natuurlijk gebruik van de bosrijke omgeving, die zich prima leent voor ‘levend stratego’, lasergamen of nachtelijke smokkelspellen… Elke avond staat er een lekkere maaltijd op tafel en de dag sluiten we af met een gezellig kampvuur of avondspel.

Organisatie en veiligheid

Het kamp wordt georganiseerd door de vrijwilligers van YMCA Meijendel, wat een onderdeel is van YMCA Nederland. De negen vrijwilligers van YMCA Meijendel hebben gezamenlijk meer dan 60 jaar kampervaring en zijn ontzettend gemotiveerd om de kinderen een super leuk zomerkamp te laten beleven. Alle vrijwilligers hebben een geldige VOG, en meerdere personen hebben een EHBO- of BHV-diploma.

Wij kijken ontzettend uit naar deze heerlijke en gave week en verwelkomen je graa

g op ons kamp! Het kamp van YMCA Meijendel is voor kinderen van 8 t/m 14 jaar en vindt plaats in Driebergen van 17 t/m 23 juli. De kosten bedragen 155 euro per kind.

Als de kosten een probleem zijn kan een beroep worden gedaan op het YMCA Jeugdfonds, de YMCA vindt het van groot belang dat álle kinderen op vakantie kunnen.

Inschrijven en contact

Ben je enthousiast geworden en wil je graag mee op kamp? Schrijf je dan snel in via onze website. Wil je eerst meer weten over ons team, de organisatie of het zomerkamp zelf? Kijk dan op: https://meijendel.ymca.nl/ of bezoek onze socials (Instagram/Facebook) of stuur een mail naar ymcameijendel@gmail.com.

——————–

Wassenaarse avondviedaagse

De afgelopen twee jaar heeft de Wassenaarse avondvierdaagse in aangepaste vorm plaatsgevonden door corona. Dit jaar kan er weer net als vroeger op vier vaste avonden gelopen worden. Noteer alvast de data: Er wordt gelopen van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni.

 

Sportsafari

Op Sportsafari met een kennismakingsaanbod om uiteenlopende sporten bij jou in de buurt te ontdekken!

Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de kennismakingscursussen om zo te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen en waar ze talent voor hebben. We hebben al kennisgemaakt met boksen en golf en in mei kan worden kennisgemaakt met handbal bij Handbalvereniging Olympia’72 en in juni met dansen bij Dansstudio Kerkehout. Zo gaan we met elkaar ‘op safari’ langs verschillende sporten in Wassenaar.

Wil je ook mee op Sportsafari? Stuur om je aan te melden voor 6 mei een email naar de sportcoördinator van Norlandia Kinderopvang: jeffrey.vandijk@norlandia.com, onder vermelding van naam en leeftijd en een telefoonnummer van ouder/verzorger.
Dit gratis kennismakingsaanbod wordt georganiseerd vanuit het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar in samenwerking met Norlandia Kinderopvang en lokale sport- en beweegaanbieders. Meer informatie is te vinden op www.fitinwassenaar.nl.