Groepen
Nieuws
Agenda

Berichtenarchief

facebookYouTubeTwitterTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

TT – Talent Teaching

Op de St. Jozefschool werken wij met Talent Teaching (TT) voor de meerbegaafde leerlingen. Kinderen uit verschillende groepen krijgen op een vaste dag in de week onderwijs dat aansluit bij hun speciale onderwijsbehoeften. Vervolgens krijgen zij opdrachten mee die ze de rest van de week in de eigen groep kunnen maken.

Hieronder kunt u al het nieuws uit de TT lezen en voorbeelden van het werk zien.

  • TT-verrijkingsgroepen op zoek naar kunst! (9/22/2018) - De verrijkingsgroepen van de bovenbouw hebben vrijdag Wassenaarse kunst opgezocht.
  • De ONGELOFELIJKE BOOM (2/2/2018) - In de plusklas heeft groep 3 een ‘ongelofelijke’ boom ontworpen. Na intensief samenwerken vonden de jongens hun boom ‘geniaal’!
  • Spin in de plusklas (6/12/2017) - Als er bij groep 5 in de plusklas een wel heel grote, zwarte spin over het plafond loopt, krijgt hij of zij (en dat is meteen een interessante vraag!) natuurlijk de volledige aandacht van de kinderen. Dus wordt de trap en een potje met vergrootglas gepakt en het beestje gevangen.
  • ‘Aluminium kan zweven’ (2/21/2017) - Groep 2, 4 en 5 hebben in de plusklas aluminiumfolie eens nader bekeken. Sommigen wisten te vertellen dat aluminium een metaal is waar ook vliegtuigen van worden gemaakt. Dat maakte dit folie geknipt om mee te knutselen binnen het thema ‘zweven‘!
  • Verplaats je in de oermens (10/15/2015) - Door de ogen van de oermensen hebben de leerlingen van groep 3, 4 en 5 naar hun lijf gekeken. Wat kun je van buitenaf te weten komen over je binnenste? Het leverde heftige discussies op: kun je weten dat je bloed door aderen stroomt als bloed rood is en aderen blauw…?
  • Uitreiking Dunne van Dale! (7/10/2015) - Waar komen woorden toch vandaan? Wie verzint ze of wie bepaalt er hoe iets genoemd wordt? Waarom zijn er verschillende talen? Kun je zomaar een woord laten opnemen in het woordenboek, in de ‘Dikke van Dale’?

Contact

basisschool-wassenaar-jozef

RK Basisschool St. Jozef
Thorbeckestraat 37
2241 KR Wassenaar
Tel. 070 - 511 39 34
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.